L'AMB a Seül

| Tema: Relaciones internacionales, Urbanismo

Planejament urbanístic, infraestructura verda i projectes d'espai públic presents a la capital coreana

Expo a Seül

L'AMB ha presentat a Seül el seu model institucional i els principals projectes metropolitans. En el marc de les relacions bilaterals que el govern metropolità de Seül i l'AMB mantenen, ha tingut lloc el seminari Barcelona: Public Space and Innovation. El gerent de l'AMB, Ramon Torra, ha presentat la institució metropolitana i les seves competències, els principals projectes de planejament, com el Pla director urbanístic (PDU), i intervencions en l'espai públic (equipaments municipals, projectes territorials, habitatge,  infraestructura verda, etc.). També ha explicat la manera com l'AMB treballa amb els ajuntaments i amb altres actors públics i privats amb els quals desenvolupa serveis.

La delegació de l'AMB també ha tractat del territori i la seva complexitat, la gestió d'infraestructures metropolitanes, la valorització dels connectors ecològics, les respostes al canvi climàtic, la innovació, les smart cities aplicades a la gestió de serveis metropolitans, els projectes d'infraestructura verda i solucions innovadores aplicades en l'espai de l'àrea metropolitana.

L'acte ha estat presentat per Kim In Je, president de la Comissió de Planejament de Seül, i Kim Seung Hoy, arquitecte principal de la ciutat. Un cop acabada la presentació, s'ha fet un debat amb representants municipals i del món acadèmic de Seül.

Al matí la delegació metropolitana s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de Seül, Jin Hee Sun, amb qui s'ha parlat dels diferents projectes de col·laboració que mantenen ambdues institucions. També es faran reunions per tractar de l'atractivitat territorial, les smart cities i la mobilitat sostenible.

L'AMB també ha participat a la cerimònia de cloenda de la Biennal Internacional d'Arquitectura i Urbanisme, en la qual ha tingut un estand propi. En aquesta edició de la Biennal hi han participat més de 80 ciutats i metròpolis i s'han rebut més de 500.000 visitants.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seül