L'AMB a l'Smart City Expo World Congress

| Tema: Innovación, Smartcity

Serveis de mobilitat sostenible, Citilab i app col·laboratives protagonistes al #SCEWC2017

L'AMB torna, per tercer any consecutiu, a la fira l'Smart City Expo World Congress 2017, que es realitza al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat del 14 al 16 novembre.

L'estand de l'AMB presenta les darreres novetats de la Metròpolis Barcelona i es divideix en tres àrees diferents: solucions de mobilitat sostenible per millorar la qualitat de l'aire; l'espai Citilab, sobre el laboratori ciutadà territorial amb el qual col·labora l'AMB a través del programa LaborLab, i un corner sobre app col·laboratives.

Concretament, l'espai central recull els nous serveis i les eines de mobilitat creades per als ciutadans i per als ajuntaments metropolitans per millorar la qualitat de l'aire, on les plataformes tecnològiques tenen un rol clau en el desenvolupament i funcionament diari. Els visitants podran trobar, per exemple, informació sobre el Park&Ride, la xarxa d'electrolineres metropolitanes, l'impuls al car sharing o a la bicicleta.

El laboratori d'innovació metropolità

Pel que fa a l'espai del Citilab, els visitants poden familiaritzar-se amb el concepte de l'internet de les coses, materialitzat amb el projecte Whitecat. Es tracta d'una solució tecnològica oberta i lliure, amb un doble vessant i funcionalitat: professional, per a la indústria i les empreses, i social, per als particulars que hi estiguin interessats. Aquest projecte s'ha desenvolupat a través del programa LaborLab, finançat per l'AMB.

Dos exemples pràctics que utilitzen aquesta placa tecnològica totalment innovadora, que funciona a través d'ones de ràdio i que permet connectar tot tipus d'objecte, són les samarretes i les gorres intel·ligents. Les primeres, gràcies a la placa integrada, prediuen el temps que farà l'endemà sota la imatge del conegut frare meteorològic, mentre que les segones pretenen detectar les ones electromagnètiques del nostre entorn i identificar-ne les més perjudicials per a la salut.

El sistema Whitecat també pot tenir aplicabilitat als municipis metropolitans, amb objectes intel·ligents integrats a l'espai públic, com papereres que avisen quan estan plenes, sensors de la contaminació de l'aire, localització d'espais d'aparcament o bé fanals que s'encenen quan passa un vianant, entre altres exemples.

App col·laboratives

Totes les app de l'AMB han estat desenvolupades per a ser "col·laboratives". Perquè a més de donar informació al ciutadà, reben la que l'usuari transmet en relació amb el servei (incidències, suggeriments, etc.). Això permet conèixer les necessitats dels ciutadans i garanteix una resposta més ràpida i directa. Les app disponibles actualment són: AMB Taxi Barcelona, AMB Taxi al dia, AMB Mobilitat, AMB Bicibox, AMB Infoplatges, AMB Infoparcs.

Documentos relacionados