Impacte de les grans infraestructures

| Tema: Cambio climático, Infraestructuras, Relaciones internacionales

Debat internacional sobre el rol de les infraestructures i el seu finançament

Infraestructures metropolitanes

Els passats 4 i 5 de març, Barcelona va acollir un seminari d'alt nivell sobre el paper de les grans infraestructures, el seu finançament i l'impacte que aquestes tenen en el nostre entorn. Organitzada per Climate Infrastructure Partnership CLIP, el debat es va fer entorn de les infraestructures de sectors clau com el del transport, l'aigua, l'energia, els edificis i el sector digital.

L'AMB va participar en aquest fòrum atès el rol que desenvolupa amb la gestió de grans infraestructures com el manteniment de les Rondes de Barcelona, el recentment aprovat Pla clima i energia 2030 o diferents programes de sostenibilitat.

El dia 4 va tenir lloc una conferència inaugural que va comptar amb la participació de Cristiana Figueras, ex-secretària executiva de la Convenció Marc pel Canvi Climàtic i responsable de les negociacions d'aquesta institució pels Acords de París de 2015 Coop 21.

El dia 4 a la tarda i el 5 al matí es van celebrar diferents debats en els quals hi van participar representants d'estats, organismes internacionals, governs locals i regionals, del sector financer i de la societat civil.

Climate Infrastructure Partnership (CLIP) que és una organització sense finalitat de lucre, amb seu a Barcelona, que treballa en l'àmbit de la sostenibilitat de les infraestructures i la manera com les agendes internacionals l'afecten (Acords de París, Objectius de Desenvolupament Sostenible, etc.).

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau Barcelona