Formació sobre autobusos

| Tema: AMB

Operaris gambians reben formació tècnica sobre transport públic

Formació tècnica sobre autobusos urbans
Formació tècnica sobre autobusos urbans
Entre el 14 i el 26 de maig diversos operaris gambians es van desplaçar a Barcelona per rebre formació especialitzada en el manteniment i reparació d'autobusos de transport públic urbà.

Aquesta formació tècnica, forma part del conveni per donar a la República de Gàmbia 26 autobusos procedents de la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i té l'objectiu de fer auto sostenible aquest projecte de cooperació.

Els autobusos seran usats com a transport escolar entre la capital, Banjul, i cinc localitats de la seva àrea metropolitana.

El conveni contempla un projecte de cooperació tècnica que consistia en dues visites. La primera va tenir lloc a principis d'any. Tècnics de l'AMB van visitar a Banjul diverses instal•lacions relacionades amb el transport públic, com ara tallers o espais de logística, per constatar que el seu estat és l'adequat pel servei. La segona, va ser la realitzada pels operaris gambians per rebre formació especialitzada en manteniment i reparació d'autobusos.

Aquests 26 autobusos han estat retirats del servei regular, després de 14-16 anys, i substituïts per cotxes híbrids, en haver acabat la seva vida útil segons els paràmetres de TMB, però encara poden ser utilitzats amb plenes garanties.

La donació forma part del Programa de donacions d'actius de transport per a projectes de cooperació internacional.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados