Finalitza el projecte COOP-VERD

| Tema: Relaciones internacionales, Residuos

Es porta a terme un seminari de tancament sobre la valorització de residus

El 27 de març ha tingut lloc a Nabeul, Tunísia, el seminari de tancament del projecte COOP-VERD, per tal d'exposar l'experiència del projecte en la promoció del triatge, reciclatge i recuperació de residus plàstics, com a part de l'optimització de la gestió de residus a la ciutat.

El seminari s'ha focalitzat a presentar els resultats del projecte en termes de la recuperació i valorització del plàstic i la millora de les condicions de treball dels recicladors. Amb la participació d'unes set ciutats de la xarxa i la presència d'agències nacionals i actors locals rellevants involucrats en la gestió i valorització de residus, el seminari ha constat d'una sessió interactiva per tal de facilitar l'intercanvi d'experiències interessants per a la recuperació del plàstic al país.

A més, a la tarda del mateix dia, ha tingut lloc la inauguració oficial de l'Eco-Point de Nabeul, amb la presència de la Municipalitat de Nabeul, l'Associació ETE+, responsable de la gestió de la instal·lació, així com de representants de MedCités, la xarxa de ciutats Mediterrànies, de la qual l'AMB en té el Secretariat. Els Eco-Points són unes instal·lacions de triatge i embalatge creades al centre de la ciutat de Nabeul per tal de millorar els salaris i les condicions de treball dels recicladors, que redueixen la distància, eliminen els intermediaris i prenen en consideració els criteris socials dels beneficiaris del centre. Els recicladors van tenir l'oportunitat d'intercanviar experiències amb actors rellevants, nacionals i locals, sobre els reptes a què s'enfronten i les necessitats que aborda aquest projecte.

El projecte COOP-VERD, implementat per l'AMB, amb fons de l'Ajuntament Barcelona, s'ha executat des del desembre del 2016 fins a finals de març del 2018.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Nabeul (Tunísia)