Europa aposta per projectes metropolitans

| Tema: AMB

L'anidament del Corriol Camanegre inicia la 2a fase de "dunes híbrides" programa del projecte OPERAs

Corriol Camanegre
Corriol Camanegre | Foto: Eio Ramon
El Projecte Europeu OPERAs és el marc on l'AMB està duent a terme el programa de recuperació de l'ecosistema dunar de les platges metropolitanes "Dunes híbrides". Un cop acabada la primera fase, el passat mes de juliol, ara s'iniciarà la segona, orientada a crear espais per a la reproducció del Corriol Camanegre i a complementar intervencions anteriors de recuperació de les dunes..

OPERAs es un projecte de recerca científica d'àmbit europeu on participen científics, investigadors i professionals de moltes disciplines, que treballen junts per determinar el que constitueix una bona governança dels ecosistemes.

L'AMB segueix amb l'impuls i suport del seu propi projecte que vol recuperar els espais dunars dels més dels 7 Km de platja que, gràcies a les seves característiques de llargada i d'amplada ho permeten.

La primera activitat d'aquesta segona fase serà la realització de diverses plantacions a les dunes per crear espais segur perquè el corriol camanegre faci els seus nius. Posteriorment s'iniciarà una fase de seguiment i s'espera que la propera primavera ja hi hagin dades sobre la construcció de nius d'aquesta espècie d'ocell que està en perill de desaparició al delta del Llobregat.

Documentos relacionados