Engega el projecte d'emergència al Líban

| Tema: Cooperación internacional

L'AMB aprova el projecte per a la millora dels assentaments de persones refugiades de Síria en un camp de la perifèria de Trípoli

El 20 de desembre del 2016 la Junta de Govern de l'AMB va aprovar el projecte Campanya d'emergència: millora dels assentaments de persones refugiades de Síria (habitacles d'acollida i serveis bàsics d'abastament i sanejament d'aigua) a la perifèria de Trípoli (Líban).

El projecte, liderat pel servei de Cooperació Internacional de l'AMB juntament amb la sòcia local Creu Roja Libanesa-Unitat de Gestió de Catàstrofes, vol contribuir a l'exercici dels drets humans de les persones refugiades de Síria, millorant les condicions bàsiques d'un dels seus assentaments, el camp de Markabta.

L'acció, iniciada el 24 de desembre de 2016, vol garantir el dret a un espai habitable segur i salubre per a 23 famílies sirianes (més de 180 persones, entre elles: dones joves, infants i homes) establertes en un assentament informal de la perifèria de Trípoli, mentre esperen que la guerra al seu país finalitzi.

Els quatre eixos de treball del projecte –condicionament dels habitacles d'acollida amb sistema de sanejament, abastament d'aigua i cuina; accés a sistemes de sanejament (lavabos); sistemes de seguretat i prevenció dels assentaments, i espais de lleure segurs i adequats per als infants i joves– s'implementen amb una  metodologia participativa inclusiva, amb enfocament de gènere, generacional, cultural i de discapacitat, que facilita l'apoderament del col·lectiu de persones refugiades. Són aquestes les qui participen en la identificació de les necessitats, així com en la construcció i gestió dels equipaments.

El projecte, amb una durada prevista de 5 mesos i un pressupost total de gairebé 72.000 €, vol garantir així les condicions bàsiques de l'assentament del col·lectiu sirià refugiat, així com enfortir la resiliència i l'apoderament del mateix col·lectiu.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados