Enfortint l'estratègia internacional

| Tema: Relaciones internacionales

L'AMB busca sinèrgies i vies de col·laboració en diverses trobades internacionals

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va participar, entre el 8 i l'11 de març, en diverses trobades internacionals realitzades a Mèxic, i va mantenir reunions de treball amb àrees metropolitanes d'arreu del món per buscar sinèrgies i vies de col·laboració.

Consell d'Administració de Metropolis: El conseller metropolità Gerardo Pisarello va representar l'AMB en el Consell d'Administració de Metropolis i va presentar el projecte de creació d'un observatori mundial de la governança metropolitana, amb seu a Barcelona. El consell també va escollir el nou president de l'associació, Denis Coderre, alcalde i president de l'Àrea Metropolitana de Mont-real. L'AMB ostenta la copresidència de Metropolis.

Seminari "Amèrica Llatina i UE: Diàleg i cooperació des del món local". L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB va participar en aquest seminari organitzat per la Secretaria de Relacions Exteriors del Govern de Mèxic i el projecte AL-LAs (Alianza Euro-Latinoamericana de Cooperación entre Ciudades), A "Gobiernos Locales: Actores Internacionales", l'administració metropolitana va explicar la nova estratègia internacional de l'AMB. Diferents governs locals, la delegació de la Unió Europea i xarxes com ara Metropolis, CGLU, UCCI o Mercociudades van compartir les seves experiències en aquesta cita internacional.

Seminari temàtic Habitat III "Financiar el Desarrollo Urbano: el reto del milenio". L'AMB va assistir també a aquesta reunió, que serveix de preparació per a Habitat III, la conferència de les Nacions Unides sobre l'habitatge i el desenvolupament urbà sostenible. En aquesta reunió es va aprovar una declaració política que va comptar amb el suport d'algunes de les xarxes de les quals l'AMB forma part, com ara Metropolis, CGLU i FMDV.

Documentos relacionados