Cooperació amb Jordània

| Tema: Cooperación internacional

L'AMB dona suport a ajuntaments que acullen centenars de milers de persones refugiades

El Servei de Cooperació Internacional de l'AMB ha iniciat els treballs per a dur a terme projectes de cooperació a Jordània. Aquesta intervenció, realitzada conjuntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i Medcités, té com a objectiu donar suport en matèria de gestió de residus als ajuntaments d'Irbid i Mafraq, municipis fronterers amb Síria.

Segons el darrer cens d'ACNUR, d'inicis d'abril de 2018, Irbid i Mafraq acullen prop de 300.000 persones refugiades sirianes. Aquest augment de població ha sobrepassat la capacitat dels ajuntaments de proveir serveis bàsics adequadament. En el cas de Mafraq, municipi de prop de 60.000 habitants, la situació és especialment crítica ja que la població refugiada supera les 160.000 persones. Prop de la meitat d'aquesta població viu al camp de Zaatari, el segon camp refugiats més gran del món.

L'AMB, el FCCD i Medcités, amb un equip d'experts jordans, han iniciat el procés fent un diagnòstic sobre la situació de la gestió de residus als municipis d'Irbid i Mafraq. Aquesta fase preliminar, que es preveu que finalitzi el proper mes de juny, servirà per obtenir un anàlisi general de la situació de la gestió de residus a escala municipal i, alhora, identificar possibles projectes de suport que s'iniciarien a finals de 2018. En el marc d'aquesta diagnosi, durant la darrera setmana d'abril una delegació tècnica de l'AMB i del FCCD ha visitat Jordània per reunir-se amb personal dels ajuntaments esmentats i així poder conèixer de primera mà la situació en els seus municipis i els principals reptes als quals han de fer front.

Amb Jordània, ja són 5 els països de la Mediterrània Oriental on l'AMB treballa per donar resposta a la crisi dels refugiats sirians, sumant-se als projectes que l'AMB du a terme al Líban, Turquia i Grècia, a banda de Síria mateix.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Irbid
Marker
Mafraq
Marker
Camp de refugiats de Zaatari