Avanç del projecte RESSOC

| Tema: Cooperación internacional, Residuos, Sostenibilidad

La planta de separació de residus de Cuscatancingo (El Salvador), a ple rendiment

Després de tres anys, el Ministeri de Medi Ambient de El Salvador ha donat permís a la planta de separació de residus de Cuscatancingo per funcionar a ple rendiment; això significa consolidar, de manera definitiva, la inserció laboral de les persones que hi treballen, així com assegurar la cohesió i qualitat ambiental del territori. Fins ara la planta de separació de residus havia estat funcionant parcialment, fent de magatzem de les cinc cooperatives de recicladors i per a la destrucció de certs materials.

El projecte d'emprenedoria social i ecogestió de residus urbans RESSOC (Circuito RESSOC) garanteix així una peça clau per a la seva sostenibilitat futura .


La posada en marxa total de la planta ha estat possible gràcies a la tasca realitzada des de l'AMB, líder d'aquest projecte de cooperació, i a la feina realitzada pels seus socis: el Consejo de Alcaldes del Área Metropolitana de San Salvador COAMSS/OPAMSS, els ajuntaments de San Salvador, Cuscatancingo, Ayutuxtepeque, Apopa i Mejicanos, i les cooperatives salvadorenques. També és important que el Consell Assessor interinstitucional, que els socis van impulsar per vetllar per la sostenibilitat del projecte i que està format per tots els actors involucrats sobre el terreny, s'hagi apropiat del projecte i s'hi hagi implicat.

Documentos relacionados