Assemblea General de MedCities

| Tema: AMB

La xarxa de ciutats mediterrànies acorda les noves accions per al 2015

Assemblea General de MedCities
Assemblea General de MedCities
MedCities, la xarxa de ciutats mediterrànies, creada el 1991 i liderada per l'AMB, ha valorat el seu primer any com a associació formalment constituïda, i ha presentat les noves accions pel 2015.

En aquesta edició de l'Assemblea hi han participat un total de 30 ciutats de les ribes Nord i Sud del  Mediterrani, representades per alcaldes i càrrecs electes.

El  balanç de les activitats i projectes duts a terme en el darrer any, ha estat  marcat  per l'entrada de nous membres a l'associació, i els avançaments en la consolidació de MedCities com a xarxa de ciutats interessades en el desenvolupament urbà sostenible i la planificació estratègica urbana.

L'acte es va inaugurar amb la participació d' Aziz Kocaoglu, alcalde d'Izmir,  Mohamed Idaomar, president de MedCities i alcalde de Tetuan, i Jordi Portabella, vicepresident de Cooperacio Internacional de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, institució que acull el Secretariat General de MedCities.

Com cada any, després de l'Assemblea, es va dur a terme el Seminari MedCities que es va realitzar el dijous 13 a la tarda i el divendres 14 al matí. Durant les sessions del dijous es va debatre sobre els principals reptes de les ciutats a l'hora de posar en pràctica els projectes i programes estratègics, i quins són els instruments de MedCities per donar-hi suport. El divendres les sessions van ser més participatives i centrades en la pràctica per superar aquests reptes. Es va dedicar l'espai per a presentar possibles projectes de futur amb l'objectiu de promoure relacions de cooperació i projectes multipartner basats en les necessitats de les ciutats i les prioritats del futur finançament de la UE.

En el seminari hi van participar alcaldes i representants de ciutats membres de MedCities com Barcelona, Dubrovnik, Marsella, Tanger,Tetuan,Tunis,Tripoli, Málaga i Larnaka entre d'altres, experts internacionals en desenvolupament urbà i representants d'altres institucions com el Banc Mundial-CMI, l'Unió per la Mediterrania, AVITEM i la Fundació CIEDES.

MedCities representa un espai de diàleg entre les ribes Nord i Sud del Mediterrani, que permet  avançar en una regió tan estratègicament important  com la Mediterrània.

Documentos relacionados