Torna la Jugatecambiental

| Subject: Parks, Beaches

La temporada començarà el 16 de setembre i s'hi incorporen 4 nous parcs

Imatge d'una de les activitats de la Jugatecambiental

El proper 16 de setembre arrencarà la temporada de tardor de les Jugatecambientals dels parcs i les platges metropolitans, que s'estendrà fins al dia 25 de novembre. Enguany s'incorporen a la programació de les 34 Jugatecambientals ja existens 4 nous parcs: el parc de Can Rigal (Barcelona), el parc del Torrent de la Font (Badalona), el parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès) i el parc del Riu (el Prat de Llobregat). 

La nova temporada d'activitats ve carregada de noves propostes per gaudir dels parcs i de les platges. Per exemple, s'hi inclouen algunes activitats que preveuen la participació ciutadana en nous espais com el jardí de papallones del parc de la Torre-roja o del parc del Canal de la Infanta, propostes gastronòmiques associades a la vegetació del parc, una ruta en bicicleta que ens portarà a diferents Jugatecambientals, accions de millora a les platges, etc. En total, més de 400 activitats relacionades amb la natura i el medi ambient, guiades per educadors experts. A més a més, totes les Jugatecambientals tenen un espai de joc lliure on es pot passar una bona estona jugant en família. Aquestes activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Al setembre també es reprendran les activitats del 12è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat conjuntament amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Cada dissabte i cada diumenge, es programa una proposta diferent arreu dels parcs i les platges de l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre aquestes activitats, una observació astronòmica al parc dels Pinetons de Ripollet, el conte En Robert i els paisatges marins a la platja de Gavà, o l'observació d'ocells al parc de l'Estany de la Murtra i al Jardí Botànic de Barcelona.

Es calcula que al llarg de la temporada de primavera de les Jugatecambientals hi han participat més de 20.200 persones, tot i haver hagut d'anul·lar algunes sessions a causa de les inclemències meteorològiques.

Related documents