Revisió de les caixes niu

| Subject: Parks

S'han desenvolupat sis projectes als parcs metropolitans

Imatge de la notícia

Aquest curs escolar s'han desenvolupat sis projectes relacionats amb la construcció, col·locació i seguiment de caixes niu als parcs metropolitans. Des de final del mes d'abril fins ara, els alumnes que han participat en aquest tipus d'activitats han pogut observar que s'han ocupat moltes de les caixes niu que ells mateixos havien construït i situat als parcs metropolitans propers als seus centres escolars.

Concretament, han observat nius fets per mallerengues (han pogut identificar-ne l'emplomallada, la carbonera i la blava), pardals xarrecs i raspinells. També han vist ous i polls i, en alguns casos, fins i tot com entrava i sortia la mare de la caixa.

En aquest tipus de projectes, basats en l'aprenentatge i servei, és a dir, aprendre mentre es realitza un servei per a la comunitat, hi han participat grups d'alumnes molt diversos: alumnes de primària, ESO, formació professional, extraescolars i un grup d'esplai de joves amb diversitat funcional. Els tècnics que han acompanyat els alumnes han adaptat la metodologia als seus interessos i necessitats.

Són activitats amb un doble objectiu. D'una banda, fomentar la biodiversitat urbana i, de l'altra, promoure el vincle dels alumnes amb el seu entorn, tot millorant-lo i conservant-lo.

Aquest curs hi han participat l'escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, l'escola Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló, l'aula oberta de l'institut Lluís Companys de Ripollet, el cicle de formació professional de producció agroecològica de l'institut Les Salines del Prat, l'esplai macedònia de Castelldefels i l'AMPA de l'escola Artur Martorell de Badalona.

Related documents
Related projects