Retirada de meduses de les platges

| Subject: Beaches

Aquest estiu es preveu que el nombre d'arribades de meduses sigui alt

L'AMB ha retirat 5 tones de meduses de l'espècie "barqueta de sant Pere" (Velella velella) que van arribar, massivament, entre el 26 d'abril i l'1 de maig a les platges metropolitanes. Per poder-ho fer, com que són petites i n'hi ha una gran quantitat i la superfície d'arribada és extensa, s'han recollit amb la garbelladora a la nit (diverses vegades per setmana), tot i que a moltes zones on no pot arribar la neteja mecànica també es fa manualment. En aquesta ocasió, es van començar a retirar les meduses el dia 27 d'abril i s'han continuant retirant cada dia fins a dia d'avui —2 de maig— que encara es continua amb aquesta feina.

La barqueta de sant Pere és molt diferent de les espècies de meduses que estem acostumats a observar a les platges, ja que els seus tentacles són pràcticament invisibles. Tampoc és urticant i és de mida petita, entre 1 i 8 cm. Acostumen a arribar en grans quantitats a la platja en dates concretes, normalment al juny, tot i que no apareixen cada any.

Segons els experts del CSIC, aquesta arribada en gran quantitat de la barqueta de sant Pere fa preveure que a l'estiu vinent les meduses, en general, seran molt més abundants a les platges que altres anys. Aquestes meduses són arrossegades pels corrents, i arriben a la costa en funció d'aquestes.

El servei de platges de l'AMB és l'encarregat de la gestió d'aquestes arribades, a través del servei de neteja es retiren les meduses manualment (cada dia) si són de mida mitjana o gran. 

Related documents