Restauració d'arbres

| Subject: Parks

S'ha millorat el terreny al voltant dels plàtans a Ca l'Arnús i el pi de la Molinada

Els plàtans del parc de Ca l'Arnús (Badalona) i el pi de la Molinada (Pallejà) s'han sotmès a un procés de restauració  per tal de millorar el seu estat, l'estat del voltant i garantir la seguretat per possibles caigudes de branques.

L'actuació s'ha realitzat durant aquest mes de gener i ha comportat una inversió de més de 6.000€.

En el cas dels plàtans de Ca l'Arnús, aquest es troben en una superfície de sauló compactada que en els darrers temps ha tingut un sever retrocés. També, hi ha branques molt seques que tenen risc de caiguda. Per aquest motiu la solució aplicada ha passat per rompre la primera capa de sòl de 2-4 cm de profunditat i aportar nutrients orgànics en forma líquida i sòlida.

Després s'han realitzat forats en les zones entre arbres (mantenint una distància de seguretat al tronc de l'arbre i arrels principals) per la introducció de coberta protectora (mulch) barrejat amb terra. Finalment s'ha corronat l'esplanada per deixar-la plana i s'ha tornat a aportar 8 m3 de mulch a la superfície.

Pel que fa al pi del parc de la Molinada, aquest comença a presentar algun atac fitosanitari pel que precisa d'accions de prevenció. Per tant s'han realitzat diferents treballs de restauració al voltant del Pi de la Molinada per la millora de la seva fisiologia i vitalitat, com ara aportar abonats generals amb adobs orgànics, carbó vegetal i mulch.

Related documents