Renovar la vida a la marina

| Subject: Biodiversity, Parks

Repoblament de la zona de marina del parc Nou que havia perdut la biodiversitat original.

L'AMB i l'Ajuntament del Prat de Llobregat han organitzat una plantada de vegetació a la marina del Parc Nou, un espai d'aiguamoll pensat per recrear i explicar la vegetació característica del delta del Llobregat, i on hi ha representades les principals espècies vegetals que creixen en aquest ecosistema. Moltes espècies d'ocells també la utilitzen com a zona de repòs, de cria o d'alimentació.

Durant els dies 1 i 2 de març, uns 150 alumnes de l'escola Jaume Balmes i l'escola d'educació especial Can Rigol han ajudat a repoblar la zona de marina d'aquest parc, que en els últims anys havia perdut la biodiversitat original. Les jornades han estat dinamitzades per educadors ambientals de Fundesplai.

Algunes de les espècies que s'hi han plantat són diferents tipus de jonc, el lliri groc o la salicària, entre altres.

Actualment al parc Nou s'hi desenvolupen diferents projectes educatius i participatius, que posen en valor el parc i ofereixen als centres educatius i a la ciutadania diferents activitats que els apropen al seu entorn natural proper. Projectes com ara la Jugatecambiental del parc Nou, activitats com "Coneguem el parc Nou" i "Qui viu a l'estany?" o els projectes de l'AMB de caixes niu per a ocells i refugis per a ratpenats.

Related documents
Related facilities
  • Parc Nou
    Municipalities:
    El Prat de Llobregat
    Inauguració:
    1983
    Superfície:
    143.760,85 m2
Where
Marker
Parc Nou