Renovació d'arbrat a Can Buxeres

| Subject: Parks

Els xiprers blaus envellits s'han substituït per 16 alzines de 3 metres

El passat mes d'abril l'AMB va dur a terme la renovació de l'arbrat de l'avinguda central del parc de Can Buxeres, un parc històric situat al terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat, amb l'objectiu de disposar d'un nou arbrat de qualitat i d'acord amb la condició de parc històric.

Alzines per xiprers

La doble alineació d'arbres que emmarca l'avinguda central del parc, eix històric que connecta l'accés principal del parc amb el Palau, estava formada per xiprers blaus (Cupressus glabra) envellits i molt secs, subjectats per uns rodons centrals per assegurar-ne l'estabilitat. Ara s'han substituït per alzines (Quercus ilex), una espècie molt present als jardins històrics, com és el cas de Can Buxeres.

Respectant la distribució i alineació dels arbres originals, s'han plantat 16 alzines de 3 metres d'alçària amb branques al llarg de tot el tronc, que a mesura que vagin creixent es podaran de manera geomètrica per recuperar la forma cúbica que tenien els arbres d'aquest passeig originàriament al jardí històric.

La intervenció ha previst la millora del sòl amb un bon clot de plantació, la millora de la instal·lació de reg per assegurar-ne una bona implantació i la creació d'uns escocells amb triturat de fusta que emmarquen els exemplars alhora que proveeixen de matèria orgànica el nou arbrat.

Manteniment de parcs històrics

Els jardins històrics de la xarxa de parcs metropolitans no només contenen elements construïts de gran valor patrimonial, sinó que també acullen vegetació amb exemplars ben destacables. Per fer-ne el manteniment integral, l'AMB preveu respectar i potenciar aquestes valors, ja que no només suposen un gran atractiu per al parc sinó que tenen un gran significat social que els vincula a la ciutadania.

En aquest cas, els arbres són uns elements vius que envelleixen i que cal renovar, però sempre assegurant que es respectin els traçats d'accessos i camins i l'estil original del jardí.

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    L'Hospitalet de Llobregat
    Inauguració:
    1972
    Superfície:
    68.686 m2
Where
Marker
Parc de Can Buxeres L'Hospitalet de Llobregat