Primavera als parcs

| Tema: Parcs

Més de 15.000 persones participen en les activitats fetes fins ara

Imatge de la notícia

Cada diumenge al matí, en diversos parcs metropolitans s'organitzen festes a l'aire lliure que fan que els parcs s'omplin de persones que volen gaudir de moments de lleure amb una infinitat de propostes ben diferents, ja siguin organitzades per l'AMB o pels ajuntaments.
Fins al 10 de maig, més de 15.000 persones han participat en quatre propostes festives realitzades en diversos parcs metropolitans: la plantació al parc de Bellvitge, la festa de l'Esplai al parc Nou, la festa del Badiu a Can Solei i ca l'Arnús i la Festa d'Aigües al parc del Turonet.

  • Plantació parc de Bellvitge: el divendres 28 d'abril, una cinquantena de nens de P3 de l'escola La Marina de l'Hospitalet van participar en la plantació de plantes al parterre de l'escultura del parc de Bellvitge. Van plantar 120 unitats de Bulbine frutescens.
  • Festa Esplai al parc Nou: el 7 de maig va tenir lloc la 31a edició de la Festa Esplai al parc Nou al Prat de Llobregat organitzada per la Fundació Catalana de l'Esplai, en la qual van participar més de 10.000 persones. En el programa, i en col·laboració amb l'AMB, un grup de joves va portar a terme una plantació de 150 arbustos al parc.
  • La Festa del Badiu: organitzada per l'Associació de Veïns del Centre dins de les festes de Maig de Badalona, a la qual van assistir al voltant de 5.000 persones. Va ser una jornada amb paradetes d'entitats, espais de joc i altres activitats, com ara el Contacontes, de la Jugatecambiental de Can Solei i Ca l'Arnús, per on van passar prop de 1.000 persones.
  • Festa d'Aigües: 1.300 persones van participar a l'abril en aquesta festa organitzada per la Jugatecambiental del parc del Turonet de la mà d'Aigües de Barcelona. Es van fer jocs d'aigua per a tota la família, jocs de construcció per fer arribar l'aigua a les llars o la possibilitat de compondre música amb aigua.
A partir d'ara, i fins l'11 de juny, n'hi ha previstes tres més: la IV Festa del Dibuix, la Festa del Riu i la Festa del Medi Ambient.

Amb l'arribada del bon temps, molts d'aquests parcs metropolitans esdevenen l'escenari de propostes de lleure diverses. Aquestes dates també són òptimes per tal que les escoles organitzin activitats educatives a l'aire lliure, que permetin una jornada d'aprenentatge que trenqui la dinàmica de l'aula

D'aquesta manera els parcs i les platges prenen una dimensió diferent, com a espais educatius i de descoberta dels seus valors ecosistèmics amb l'objectiu, cercat per les propostes de l'AMB, de promoure vincles de sensibilització i respecte entre la ciutadania cap a l'entorn natural i la biodiversitat

Documents relacionats