Nova aula ambiental a Can Zam

| Subject: Parks

Portarà el nom d'Isabel Muñoz, una mestra molt reconeguda al municipi

Un dels moments de la inauguració de la nova aula ambiental

El passat 1 de desembre l'AMB i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet van inaugurar al parc de Can Zam la nova aula ambiental Isabel Muñoz. Aquest equipament és el resultat del treball conjunt en projectes de sensibilització i coneixement dels valors del parc i de l'entorn natural que l'envolta.

L'edifici és un espai de suport per a les activitats educatives i lúdiques de caire ambiental adreçades a escoles, famílies i públic general que tenen lloc al parc i també serveix de punt de trobada i magatzem. La principal singularitat d'aquests equipaments és la ubicació, ja que relacionen en un mateix punt la ciutat, les persones i el medi natural. D'aquesta manera, ajuden a reforçar els vincles dels ciutadans amb el seu entorn més proper, alhora que aprenen i descobreixen els valors dels parcs i platges metropolitans.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon i de Xavier Segura, director general d'Espai Públic de l'AMB, també hi van ser presents regidors de l'Ajuntament de Santa Coloma, com ara el regidor de Medi Ambient  Àlvaro Rodilla i el delegat d'Urbanisme i Habitatge, Jordi Mas i un nombrós públic que hi va anar a conèixer el nou espai metropolità d'educació ambiental.

Respecte a la natura

La nova aula ambiental ha estat batejada amb el nom d'Isabel Muñoz, una mestra molt reconeguda al municipi que va transmetre l'amor i el respecte per la natura a tots els seus alumnes.

Tallers i diferents propostes per a tota la família van dinamitzar la jornada i van servir de presentació de la primera programació del parc. Serà de desembre a febrer i inclourà activitats del programa metropolità Compartim un Futur, com ara "Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam", tallers de plantes medicinals, una descoberta del riu Besòs o la preparació de les caixes niu del parc per a la primavera. La Jugatecambiental del parc també es traslladarà a les instal·lacions de l'aula i, d'aquesta manera, se centralitzaran tots els programes d'activitats que es duen a terme.

L'aula ambiental Isabel Muñoz s'ubica en un edifici modular de nova construcció edificat amb criteris de sostenibilitat i pensat per combinar el treball amb grups de públic a l'interior i a l'exterior. El material principal és la fusta i incorpora detalls constructius a la façana que promouen la biodiversitat del parc: caixes niu, hotel d'insectes i refugi per a ratpenats.

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2
Where
Marker
Carrer de Víctor Hugo, 70, 08924, Santa Coloma de Gramenet