Murals als parcs

| Subject: Parks

En marxa iniciatives socials i artístiques als parcs metropolitans

Intervenció al parc

En el darrer any s'han dut a terme per part dels Ajuntaments interessants iniciatives socials i artístiques en dos parcs de la xarxa de parcs metropolitans: al parc de Can Ginestar (Viladecans) i al parc del Calamot (Gavà).

La primera iniciativa ha estat en el mur de l'àrea de jocs infantils del parc de Can Ginestar, un mur que constantment ha estat malmès per grafits i pintades, en algun cas ofensives. Aquesta passada primavera diversos centres escolars van col·laborar en la creació d'un mural en honor de la biòloga marina Rachel Carson que guarneix i dona vida a aquesta zona del parc.

La darrera intervenció ha estat en un mur del parc del Calamot, proper a l'àrea del parc de patinatge amb skate. El 6 de juliol, emmarcat en el festival de cultura urbana Street Fest promogut per l'Ajuntament de Gavà, s'ha obert un nou Mur Lliure, com els que existeixen en altres punts del municipi. Es tracta d'un espai de creació artística, un reflex de l'art urbà on els artistes comparteixen un mateix llenç i es regulen de forma natural.

L'AMB ha donat suport a aquestes iniciatives, ja que no només incorporen el vessant social i artístic en els parcs metropolitans i generen en els usuaris un sentiment de pertinença, sinó que, a més, ajuden a reduir les pintades incontrolades sobre els murs dels parcs, de manera que s'evita generar una percepció negativa i residual d'aquests espais d'alt valor social i ambiental.

Related documents
Related links
Related facilities
Where
Marker
Parc de Can Ginestar
Marker
Parc del Calamot