Millores al parc dels Pinetons

| Subject: Parks

El parc es connectarà amb la Casa Natura i s'hi instal·larà un skatepark

Imatge del parc

Al final del mes de gener van començar les obres per dur a terme diferents millores al parc dels Pinetons de Ripollet. D'una banda, es connectarà el parc amb la Casa Natura, un equipament d'educació ambiental del municipi. D'aquesta manera, s'optimitza l'accessibilitat de vianants i mobilitat lenta (bicicletes, patins, etc.) entre tots dos espais.

Aquestes obres també recuperaran la imatge de l'antic torrent d'en Tortuguer, actualment canalitzat i soterrat just en aquesta zona de connexió. Amb aquesta intervenció, es pretén restablir algunes condicions de l'entorn de ribera original i recrear els hàbitats de les zones humides a través d'espais d'inundació temporal. Un cop fet això, es podrien plantejar a llarg termini un seguit d'actuacions de millora de la connectivitat del riu Ripoll. L'objectiu és posar en valor la recuperació del torrent d'en Tortuguer com a patrimoni històric natural de la ciutat, augmentar la permeabilitat del lloc i recuperar un espai, fins ara dedicat a l'aparcament, per als ciutadans.

El disseny del projecte que dona continuïtat al parc, s'ha fet en concordança amb les anteriors fases del parc. Com a resultat, el parc dels Pinetons ampliarà la seva superfície fins a un total de 13.600 m2, que també seran gestionats per l'AMB.

D'altra banda, les millores del parc també inclouen el projecte d'execució d'una pista skatepark. En els últims anys ha augmentat la pràctica d'esports urbans sobre rodes (skate, roller, BMX, scooters) i l'Ajuntament de Ripollet ha detectat la necessitat de creació d'un espai d'aquest tipus. Les noves instal·lacions tindran aproximadament 1.094,40 m2 de superfície, de 40 m de llarg i 25 m d'ample.

En línies generals, el projecte consisteix a construir una instal·lació esportiva de geometria rectangular. Tindrà 5 plataformes que s'adaptaran al desnivell del terreny i, d'aquesta manera, es reduirà l'impacte visual directe dins del parc, així com l'adequació de l'espai immediat d'uns 35,15 m² i la seva connexió amb els altres espais.

Els anys 2006 i 2007 l'Àrea Metropolitana de Barcelona va promoure una intervenció arqueològica al parc dels Pinetons, amb motiu de les obres d'urbanització i enjardinament. Les excavacions van permetre documentar un important jaciment datat entre l'edat del bronze final i la primera edat del ferro. Per aquest motiu, els moviments de terres d'aquest àmbit es duran a terme sota control arqueològic autoritzat pel Departament de Cultura i, en cas que es localitzi alguna resta o nivell arqueològic, se'n farà la corresponent excavació i documentació.

Related documents
Related links
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Aula ambiental
    Descripció:
    La Casa Natura de Ripollet és un centre d'educació ambiental en el que es porta a terme un projecte de l'Ajuntament de Ripollet, adreçat a escoles i públic en general, amb el que es treballa el coneixement de l'ecosistema urbà així com conceptes relacionats amb la sostenibilitat. Algunes activitats esdevenen al parc dels Pinetons com la de "Els valors ambientals en joc. Jugues?" del programa Compartim un futur. És obert, tots els matins, de dilluns a divendres durant el curs escolar. Aquest centre dóna suport també a la Jugatecambiental del parc dels Pinetons.
Related facilities
Where
Marker
Parc dels Pinetons Avinguda del Mediterrani, 08291, Ripollet