Millora de l'arbrat dels parcs

| Subject: Parks

S'han plantat 324 arbres i s'ha instal·lat un nou sòl estructural al parc de la Solidaritat

Ha finalitzat la campanya anual de millora de l'arbrat de la xarxa de parcs metropolitans. Després d'una revisió global, s'han plantat un total de 324 arbres, dels quals, 279 són de reposició directa d'arbres perduts.

A més de la replantació d'arbres, la campanya valora el canvi d'algunes espècies per d'altres que puguin ser més resistents a les condicions del lloc on es troben o que tinguin més valor ornamental. És el cas, per exemple, de la plantació enguany de 22 unitats de liquidàmbars (Liquidambar styraciflua ‘red star') en substitució d'uns pollancres (Populus nigra) ja envellits i que no generaven ombra al parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès.

Cal destacar, dins d'aquesta campanya, la substitució d'una sèrie d'aurons (Acer negundo) amb risc de fractura per lledoners (Celtis australis) al parc de la Solidaritat d'Esplugues de Llobregat. Aquests arbres es troben situats en una vorera, un espai molt dur i complicat per al seu desenvolupament. Per aquest motiu, va caldre millorar el terreny i s'ha instal·lat un sòl estructural, un material pedregós i porós que suporta el pes del paviment i augmenta el volum de terra útil per al creixement de les arrels.

Actualment es calcula que la xifra total d'arbres als parcs és de més de 25.000 exemplars. Al llarg de l'any, es registren pèrdues d'arbres produïdes per diferents causes com el vandalisme, o l'estrès hídric per manca de pluja o per altes temperatures. Fer-ne el seguiment i gestionar-los és una de les tasques més importants dins el manteniment de la xarxa de parcs metropolitans. Els arbres són l'element vegetal base i s'utilitzen per ordenar l'espai, acompanyar camins o reforçar l'ombra de les zones d'estada, alhora que són suport per als nius i per a l'alimentació dels ocells. 

Related documents
Related links