Millora de l'àmbit del CAP al parc de la Torre-roja

| Subject: Parks

S'ha recuperat un antic descampat al voltant del nou CAP

Millora de l'àmbit del CAP al parc de la Torre-roja

Durant els mesos de març i abril s'han realitzat diverses millores als terrenys que es troben davant el nou CAP de Viladecans al límit del parc de la Torre-roja del mateix municipi. L'objectiu de la intervenció ha estat dignificar l'espai que fins ara era un descampat per tal de constituir un entorn més amable al voltant del nou CAP.

La nova proposta ha tingut en compte el subsolatge en profunditat del terreny, que comporta reduir-ne el grau de compactació, aportar terra vegetal, gresa (sorra gruixuda) i adobs per millorar les condicions fisicoquímiques, i l'anivellament posterior per tal de conduir les aigües superficials. Tots aquests treballs permetran l'arrelament i el creixement de la vegetació que s'hi vulgui plantar. També s'ha instal·lat una xarxa de reg per aspersió, per assegurar un bon recobriment del prat, s'ha millorat el sistema de drenatge, s'ha sembrat prat regat i s'han plantat 22 arbres de diferents espècies (lledoners, til·lers, plataners i alzines) per assegurar zones d'ombra.

La millora, a més, té un valor afegit: per recuperar el terreny han estat utilitzats materials de rebuig com la gresa i la sorra provinents de la renovació dels sorrals d'àrees de jocs infantils d'altres parcs metropolitans, on ja no eren aptes com a material d'esmorteïment. Són materials que aconsegueixen un bon drenatge per al terreny perquè el fan més porós. És un altre ús que els dona una segona vida i evita la generació de residus.

Related documents
Related facilities