Més de 500 observacions al Bioblitz

| Subject: Biodiversity, Parks, Beaches

Identificades 202 espècies diferents

El cap de setmana del 22 i 23 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat, va tenir lloc la 4a edició del Bioblitz Metropolità que combinava el format presencial i virtual.

De manera simultània a totes les Jugatecambientals es van realitzar censos de flora i fauna dirigits per especialistes. Es calcula que un total de 600 persones van assistir a les diferents propostes. El format virtual també va permetre la participació a través de les xarxes socials. Els observadors havien de publicar fotografies realitzades als parcs i platges metropolitans i etiquetar-hi el perfil @parcsplatgesAMB, amb els hashtags #BioblitzMetropolità21 i #CiènciaCiutadana.

En total es van comptabilitzar uns 2.200 organismes, que pertanyen a 202 espècies diferents: 146 de fauna i 55 de flora. Aquest recompte inclou més de 500 observacions entre les realitzades a les activitats de la Jugatecambiental i les de les fotografies rebudes a través de les xarxes socials.

El Bioblitz Metropolità és activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un cens d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Alhora vol posar de manifest la importància la preservació de biodiversitat en aquests espais.

Els resultats obtinguts s'utilitzaran per a la gestió integral dels espais públics metropolitans: serveixen com a indicadors per planificar diferents accions, com ara el manteniment dels prats florits, la instal·lació de caixes niu o l'evolució dels sistemes dunars.

Related documents