La Timba, nou parc metropolità

| Subject: Parks

La xarxa de parcs metropolitans arriba als 51 parcs, amb unes 290 hectàrees

El passat 1 d'abril es va incorporar un nou parc a la xarxa de parcs metropolitans. Es tracta del parc de la Timba, al municipi de Cervelló. D'aquesta manera, la xarxa de parcs metropolitans arriba als 51 parcs, repartits en 31 municipis, i amb un total d'unes 290 hectàrees.

L'AMB en farà la gestió integral: la vegetació, el mobiliari, les instal·lacions, els paviments i els elements construïts. Aquest parc limita amb la riera de Cervelló i l'entorn i el paisatge dels voltants de l'Ordal.

Des de l'AMB i en coordinació amb l'Ajuntament de Cervelló també es portarà a terme la promoció dels valors del parc a través del projecte de Jugatecambiental, el qual es va iniciar el dia 8 d'abril.

La gestió dels parcs metropolitans, com el parc de la Timba, es fa sempre des del foment de la biodiversitat i, per aquest motiu, s'apliquen nombroses mesures, com ara els tractaments biològics de les plagues, el seguiment i foment d'ocells amb la instal·lació de caixes niu, etc. Tot plegat, representa també un recurs per a les activitats que s'hi desenvolupen, que fa que els parcs esdevinguin espais vivencials i d'aprenentatge.

La progressiva ampliació de la xarxa de parcs metropolitans i el seu model de gestió integral posen de manifest l'important paper dels parcs en la vida a les ciutats metropolitanes, perquè aporten valors naturals, ambientals i paisatgístics i compleixen una funció social molt important ja que milloren la qualitat de vida i la salut de les persones. És per això que els parcs metropolitans són proveïdors del que anomenem serveis ambientals, que fan referència als beneficis que la societat obté dels ecosistemes i que contribueixen al seu benestar.

Related documents
Related links
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.
Related facilities
  • Parc de la Timba
    Municipalities:
    Cervelló
    Inauguració:
    2015
    Superfície:
    7.718 m2