Finalitza la temporada de platges

| Subject: Beaches

Durant la tardor i l'hivern la feina continua amb les tasques de manteniment

Equip manteniment platges

En aquestes darreres setmanes de l'estiu, s'han iniciat les tasques que tancaran la temporada de platges 2019 als municipis metropolitans.

Enguany, coincidint amb l'avís de temporal d'onatge dels dies 10 i 11 de setembre, es van desmuntar un gran nombre d'equipaments de temporada per evitar danys i pèrdues econòmiques (30 cadires de vigilància, desenes de passeres de fusta, passeres enrotllables o senyalització de temporada, entre d'altres). Aquesta acció preventiva va ser molt important ja que, efectivament, molts d'aquests elements haurien quedat malmesos durant el temporal.

Durant la segona quinzena de setembre i fins a mitjans d'octubre es continuaran retirant les instal·lacions de temporada com els mòduls de salvament i primers auxilis (més de 40 elements), elements de senyalització, cadires de vigilància i abalisament de la zona de bany, espigons, etc. També es retiraran prop de 500 metres de passeres de la zona més propera al mar. A Barcelona però, es mantindran totes les instal·lacions fins a finals de setembre.

La finalització de la temporada de platges i la davallada en la freqüentació per part dels usuaris per l'arribada del fred no impliquen el final de les tasques de manteniment per part de l'AMB. Durant la tardor i l'hivern la feina continua amb tasques de manteniment, per poder gaudir també de la platja fora de la temporada d'estiu. Es realitzen tasques de manteniment de les dutxes i rentapeus, de les zones de jocs infantils, de les passeres i la senyalització d'accessos i advertència, així com d'altres instal·lacions.

Pel que fa a la neteja, es manté també durant tot l'any, amb especial atenció als temporals d'hivern, que sovint fan arribar molts residus a les platges. Durant la temporada baixa 2018 -2019 es van recollir unes 500 tones de residus aportats pels temporals, dels quals es van separar 100 tones de material vegetal (troncs, branques, canyes) per a la seva valorització ambiental en un planta de compostatge.

Related documents