Èxit d'assistents a les activitats als parcs i a les platges

| Subject: Parks, Beaches

Prop de 25.000 persones participen a les propostes de la temporada de primavera

Gairebé 25.000 persones han gaudit de l'àmplia oferta d'activitats gratuïtes i per a totes les edats que ofereix l'AMB als parcs i les platges metropolitans. L'AMB s'encarrega de la gestió integral d'aquests espais i també de promoure'n els valors i fomentar-ne el respecte i la preservació, així com d'establir-hi o reforçar-hi el vincle amb els ciutadans. Per aquest motiu, en les programacions d'activitats s'hi inclouen propostes lúdiques i educatives relacionades amb tots aquests aspectes.

La Jugatecambiental és un dels espais d'activitats amb més pes. Durant la primavera d'enguany, les 39 Jugatecambientals (35 als parcs metropolitans i 4 a les platges) han rebut un gran nombre de visitants, que han valorat molt positivament la seva tasca. Les enquestes de satisfacció han mostrat resultats per sobre del 4,7 de mitjana sobre 5, tant de l'organització de les activitats com dels continguts i dels coneixements dels educadors.

Tot i que aquest any el calendari general ha variat lleugerament respecte a l'edició anterior i s'han dut a terme menys sessions, l'assistència general ha estat més alta. Es calcula que han participat en les activitats de les Jugatecambientals unes 22.100 persones, majoritàriament famílies amb infants de totes les edats, però sobretot fins als 7 o 8 anys.

Les propostes de les Jugatecambientals són organitzades per l'AMB conjuntament amb els ajuntaments metropolitans i són dinamitzades per educadors en el lleure i l'educació ambiental. Es tracta d'espais de joc i experimentació on les famílies poden descobrir els valors dels parcs i les platges metropolitans, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat. També compten amb una zona de joc lliure i un punt d'informació de l'equipament.

Les programacions també inclouen activitats que formen part del programa metropolità Compartim un Futur, d'educació per a la sostenibilitat, així com celebracions especials com la Festa del Parc o la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. En alguna ocasió, s'hi duen a terme propostes de manera simultània, com el Bioblitz Metropolità, una activitat de ciència ciutadana de cens d'espècies.

Des de principis d'any i fins ara, amb l'Estiu Metropolità, també s'han fet una gran part de les activitats del 13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat conjuntament amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments metropolitans. En total, hi han participat més de 2.650 persones de totes les edats.

Related documents