Espais participatius als parcs

| Subject: Parks

Es tracta de punts de trobada per aprendre i experimentar en l'entorn natural

La xarxa de parcs metropolitans compta amb tot un seguit d'espais participatius on, durant tot l'any, es realitzen activitats diverses sobre vegetació, fauna autòctona i tasques de manteniment del parc. Aquests espais es poden localitzar a través de l'app Infoparcs i de la pàgina web. A més de la seva localització es pot saber què s'hi fa i disposar del contacte al qual cal adreçar-se per rebre més informació de les activitats concretes que s'hi desenvolupen.

L'objectiu comú de tots aquests espais de participació és esdevenir recursos educatius per a les famílies, adults i escoles, amb què poder aprendre i experimentar directament sobre l'entorn natural proper.

Un bon exemple són els jardins de papallones del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús i del parc de la Fontsanta, on es participa fent el seguiment de la presència de papallones i altres insectes que són indicadors de la salut ambiental de la zona. També es realitzen tasques de plantació.

Un altre espai de participació de la xarxa de parcs és l'hort ecològic del Jardí Botànic Històric, on l'Associació d'Amics del Jardí Botànic desenvolupa diverses activitats participatives i de preservació de varietats hortícoles tradicionals.

Related documents