Els ratpenats de Can Vidalet

| Subject: Biodiversity, Climate Change, Parks

Alumnes de 1r d'ESO van poder conèixer les espècies més comunes als parcs metropolitans

El passat 13 de gener es va fer la primera activitat de "Bioindicadors del canvi climàtic: els ratpenats del parc Can Vidalet", amb els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Utmar d'Esplugues de Llobregat.

Els escolars van poder conèixer les espècies de ratpenats més comunes als parcs metropolitans, com viuen i com s'alimenten, els seus refugis, la seva importància per a l'ecosistema com a control de plagues, i el per què estan considerats una espècie bioindicadora.

A continuació van realitzar una pràctica amb aparells de mesura d'ultrasons per aprendre com s'identifiquen les diferents espècies, i van conèixer la tipologia de caixes refugi per a ratpenats que s'ubiquen als parcs metropolitans, com és el cas de Can Vidalet.

Aquesta activitat pretén posar en valor la importància dels parcs urbans en la conservació i foment de la biodiversitat i acosta els alumnes al coneixement del seu entorn natural més proper. Actualment s'està elaborant el Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans, que planifica, entre d'altres, les mesures necessàries per fomentar la presència de fauna pròpia dels parcs, molt beneficiosa per l'ecosistema (ocells, ratpenats, papallones, amfibis, ...).

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Esplugues de Llobregat
    Inauguració:
    1975
    Superfície:
    37.288,03 m2
Where
Marker
Parc de Can Vidalet Esplugues de Llobregat