El CEIP Encants al Premi Mies van der Rohe

| Subject: Urban Public Spaces

L'obra projectada per l'AMB competeix amb 356 projectes al més alt nivell europeu

L'edifici del CEIP Encants, dissenyat i executat per l'AMB, ha estat seleccionat com una de les 356 obres que competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe. El CEIP Encants és una innovadora escola pública d'educació infantil i primària que s'integra, des del setembre del 2015, dins del nou paisatge urbà de les Glòries.



Davant de les clàssiques aules de la majoria dels centres educatius tradicionals, al CEIP Encants hi predominen els espais oberts i comunicats, on els grans passadissos, el pati exterior i el terrat amb l'hort són també espais d'aprenentatge. El disseny del centre també destaca pels criteris de sostenibilitat amb, per exemple, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta per auto abastir-se d'electricitat.

L'edifici, obra de l'arquitecte de l'AMB Roger Méndez, té 4.149 m2 i està dividit en cinc plantes. L'AMB va invertir 4,5 milions d'euros en la construcció d'aquest equipament escolar, la construcció del qual va durar 13 mesos.

Premi de prestigi internacional

El Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe va néixer l'any 1987 i des del 2001 està cofinançat per la Fundació Mies van der Rohe i la Comissió Europea. El guardó, de gran prestigi internacional, s'atorga cada dos anys i vol reconèixer i elogiar l'excel·lència i innovació en el camp de l'arquitectura.

Dels 356 projectes que competiran el jurat farà una selecció de 40 obres a finals de gener del 2017 i més tard donarà a conèixer les 5 finalistes, que seran visitades a l'abril.

La cerimònia d'entrega dels premis es durà a terme el 26 de maig al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.

Aquesta nominació de l'edifici del CEIP Encants se suma al Premi d'Opinió en la categoria d'Arquitectura dels premis FAD 2016, aconseguit el passat mes de juny.

Related documents
Related projects
  • Municipality:
    Barcelona
    Category:
    Multipurpose facilities and other
    Work execution date:
    2015
    Status:
    Done
Where
Marker
CEIP Encants Barcelona