Dia mundial dels ocells

| Subject: Biodiversity

S'organitzen activitats als parcs i les platges metropolitanes

El primer cap de setmana d'octubre se celebra el Dia Mundial dels Ocells, i és per això que arreu de Catalunya s'organitzen moltes activitats que apropen a la ciutadania la importància d'aquests éssers vius i les amenaces que afecten la seva conservació.

L'AMB se suma a aquesta iniciativa amb l'organització d'algunes activitats als parcs i platges metropolitans, ja que una de les línies de treball que es porta a terme en la gestió integral d'aquests espais és la millora de la biodiversitat, com ara les accions que promouen la presència i nidificació dels ocells.

En aquest sentit, i recollides al Pla de millora de la biodiversitat, es programen activitats participatives de sensibilització adreçades a tots els públics com ara: la construcció i/o seguiment de caixes niu, que augmenten la possibilitat de cria de moltes espècies; la instal·lació de menjadores, que aporten aliment durant l'hivern i milloren així el seu habitat; i l'elaboració de censos d'espècies o les observacions guiades per ornitòlegs, que promouen la sensibilització i el lligam de les persones amb el medi, alhora que suposen una eina per al seguiment de les poblacions.  

Un altre dels entorns on es fa el seguiment d'ocells és el conjunt d'estanys i basses naturalitzades dels parcs metropolitans, en els quals, gràcies a les intervencions realitzades, s'hi han establert ecosistemes aquàtics naturals que atrauen nombroses aus aquàtiques.

La millora de la biodiversitat –i, en concret, de les poblacions d'ocells als parcs metropolitans– aporta nombrosos avantatges a la vida urbana (per exemple, el control de plagues).

Related documents