Col·locació de caixes niu

| Subject: Parks

Els alumnes d'algunes escoles metropolitanes desenvolupen un projecte participatiu sobre caixes niu

Un total de 50 alumnes de 6è de primària de l'escola Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló, i 50 més de l'escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, estan desenvolupant un projecte participatiu sobre caixes niu als parcs de Can Lluc i Pi Gros respectivament, amb la col·laboració de l'AMB i dels ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts.

Durant el primer trimestre, han estudiat els ocells més comuns que es poden observar als parcs metropolitans (mallerenga, pit roig, pardal, puput, raspinell, cuereta blanca, tudó, gafarró...) –com viuen i s'alimenten, la importància que tenen en l'ecosistema– i s'han familiaritzat amb l'ús dels binocles per aprendre a observar-los.

Després, a partir de les fustes tallades a mida, cada escola ha construït 12 caixes niu per a passeriformes, i les han col·locades al parc durant aquests dies. Han estudiat els arbres més adequats i han georeferenciat el punt on les han col·locades. Durant el mes d'abril faran el seguiment de les caixes col·locades per observar si els ocells les han ocupades o no, i registraran les dades al web de l'Institut Català d'Ornitologia perquè siguin dades públiques.

Una altra tasca que desenvoluparan els alumnes és la difusió a les famílies i al municipi en general de la importància dels ocells com les mallerengues i altres insectívors per al control de la processionària del pi, així com el valor ambiental dels parcs urbans.

Aquest projecte basat en la metodologia aprenentatge servei (ApS) forma part dels projectes participatius als parcs i platges metropolitans que posen en valor aquest espais públics i promouen la conservació i l'acció en el territori proper, fomentant així vincles dels nois i noies amb el territori. 

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Santa Coloma de Cervelló
    Inauguració:
    2011
    Superfície:
    32.365 m2
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Sant Vicenç dels Horts
    Inauguració:
    1990
    Superfície:
    118.386 m2
Where
Marker
Parc de Can Lluc Avinguda Onze de Setembre, 1, 08690, Santa Coloma de Cervelló
Marker
Parc del Pi Gros 08620, Sant Vicenç dels Horts