Col·locació d'illes flotants

| Subject: Biodiversity, Parks

L'actuació s'ha dut a terme al parc Nou i al parc de Can Solei i Ca l'Arnús

El passat mes de juny l'AMB va incorporar illes flotants a la bassa del parc Nou i al llac de Ca l'Arnús, dins de la seva línia de treball de naturalització de làmines per potenciar la biodiversitat associada a l'aigua.

Al parc Nou s'han instal·lat 50 m2 d'illes flotants, mentre que a Ca l'Arnús, en un llac de més gran, se n'han instal·lat 100 m2. Algunes de les plantes aquàtiques implantades són la salicària, el jonc i el lliri groc, entre d'altres.

Equipament per afavorir la biodiversitat

Les illes flotants són unes estructures preparades en mòduls de 2x1 m de panell de polietilè reciclat reforçat amb una estructura de fibra de coco, sobre els quals trobem implantades diverses espècies de plantes aquàtiques. Aquests mòduls poden unir-se entre ells com un trencaclosques generant grans superfícies amb vegetació al bell mig de l'aigua.

Poden instal·lar-se amb facilitat en qualsevol làmina d'aigua sense necessitat de buidar-la i s'adapten a les diferents fondàries, ja que suren a la superfície de l'aigua i es fixen al fons del llac amb un contrapès per evitar que es desplacin.

Actualment, aquest equipament es pot trobar als parcs de Can Zam, la Torreblanca o Can Vidalet. Amb aquestes experiències anteriors s'ha pogut comprovar la seva gran capacitat depuradora, gràcies a les arrels de les plantes que contenen, que estalvien l'ús de productes químics com el clor i els algicides en el manteniment dels llacs. També s'ha produït una millora qualitativa de l'aigua, ja que les illes flotants en redueixen la temperatura per l'ombra que generen. És un gran recurs en la millora paisatgística de les làmines d'aigua, que no només generen biodiversitat d'espècies vegetals sinó també esdevenen un bon refugi per a la fauna aquàtica. 

Related documents
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Badalona
    Inauguració de Can Solei i de Ca l'Arnús:
    1984 i 2007
    Superfície:
    95.210 m2
  • Parc Nou
    Municipalities:
    El Prat de Llobregat
    Inauguració:
    1983
    Superfície:
    143.760,85 m2
Related projects
  • Municipality:
    Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
    Subjects:
    Biodiversity, Parks, Beaches
    Status:
    En curs