Àrees i espais d'esbarjo per a gossos

| Subject: Parks

Ampliació, millora i noves zones als parcs metropolitans

Imatge de la notícia

En els darrers anys s'ha observat un increment de la tinença de gossos a les ciutats. Els parcs metropolitans són un lloc habitual de passejada d'aquests animals, un espai de gaudi i socialització. De vegades, però, es fa difícil la convivència amb els altres usos de l'equipament i per aquest motiu els usuaris acompanyats de gossos necessiten zones habilitades.

L'AMB, en col·laboració amb els ajuntaments, ha ampliat i millorat les àrees de gossos ja existents i n'ha creat de noves, amb la voluntat de deixar enrere el concepte "pipican", l'antic espai reduït on els gossos només feien les seves necessitats.

Les noves àrees de gossos tenen una superfície mitjana de 500 m2. Són espais amb tancaments i punts d'accés definits que disposen de mobiliari, font amb doble sortida per als animals i arbrat per garantir zones amb ombra. També n'hi ha que ofereixen una divisió interna per separar races grans de petites. Darrerament s'ha ampliat l'àrea de gossos ja existent al parc del Besòs i la del parc de les Planes.

També s'han creat zones d'esbarjo per a gossos, que són espais més grans on els animals poden córrer i jugar lliurement. Amb una superfície superior a 2.000 m2, disposen dels mateix mobiliari que les àrees de gossos però tenen un tractament més naturalitzat amb zones arbrades i espais per als propietaris de gossos. Hi ha aquest tipus d'àrees al parc de la Muntanyeta i al parc de Can Buxeres.

Totes aquestes àrees tenen una senyalització que convida els usuaris a ser responsables del seu animal i a fer un bon ús de l'equipament per mantenir-lo en les millors condicions possibles. 

Related documents
Related facilities
  • Parc de la Muntanyeta
    Municipalities:
    Sant Boi de Llobregat
    Inauguració:
    1993
    Superfície:
    255.590 m2
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    L'Hospitalet de Llobregat
    Inauguració:
    1986
    Superfície:
    67.548,02 m2
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Sant Adrià de Besòs
    Inauguració:
    1996
    Superfície:
    63.918,18 m2
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    L'Hospitalet de Llobregat
    Inauguració:
    1972
    Superfície:
    68.686 m2