Ampliació del parc metropolità de Pi Gros

| Subject: Parks

S'ha intervingut sobre prop de 5.000 m2 amb una inversió de 264.000€

Diumenge 21 de desembre a partir de les 11 del matí, una festa popular servirà per donar a conèixer els nous accessos al parc del Pi Gros de Sant Vicens dels Horts. Entre els actes previstos, hi hauran tallers educatius i una plantada d'arbres. La jornada vol donar a conèixer les novetats que s'han incorporat a l'espai com la nova entrada pel carrer de Ciudad Real o l'ampliació del terreny forestal.

La nova extensió del Parc del Pi Gros ha incorporat tot el terreny comprès entre el camí de la Font de Sant Josep i el carrer de Ciudad Real i s'hi ha afegit una nou accès.

La intervenció realitzada per l'AMB respon a la petició per part de l'Ajuntament de connectar la zona urbana situada al nord del parc (barri de Sant Josep), a través de la vessant nord de la muntanya, amb el punt més representatiu d'aquest, on està situat el Pi Gros. A través d'una zona d'accés. Així, la nova extensió del Parc del Pi Gros ha incorporat tot el terreny comprès entre el camí de la Font de Sant Josep i el carrer de Ciudad Real i s'hi ha afegit una nou accès des del carrer de Ciudad Real que obre encara més el parc al barri de Sant Josep i, en general, a tota la ciutat.

El recorregut per l'interior del parc comença a la part baixa i arriba a un tram més planer del camí a través de dues noves pendents esglaonades. Per la seva banda, l'accés és una zona adaptada a persones amb mobilitat reduïda, l'ascens, que supera un desnivell de 50 m, es realitza amb la combinació de camins de formigó de pendents inferiors i rampes graonades. En total són 520 metres de recorregut que combinen trams entre 40 i 50 metres de longitud.

S'ha intervingut sobre prop de 5.000 m2 amb una inversió de 264.000€.

El parc del Pi Gros és un dels parcs urbans més importants de Sant Vicenç dels Horts. La vegetació forestal que hi predomina el fa especialment atractiu dins un àmbit molt urbanitzat. A més, la nova entrada al parc des del carrer de Ciudad Real obre encara més el parc al barri de Sant Josep i, en general, a tota la ciutat.

Related documents