Alta participació a les Jugatecambientals

| Subject: Parks

Més de 17.000 persones hi han participat aquesta primavera; un augment del 375% respecte al 2015

Éxit de participació a les Jugatecambientals

Des del 28 de febrer fins el 5 de juny, més de 17.200 persones han gaudit de les activitats programades a les Jugatecambientals dels parcs metropolitans de l'AMB. El balanç de públic és molt positiu, si es té en compte que la temporada passada hi van participar 3.600 persones i, per tant, l'increment de participants és de més del 375%. Les valoracions del assistents indiquen, també, que les Jugatecambientals es consoliden com a espais de referència als parcs metropolitans.

L'augment de participació s'explica perquè s'ha ampliat el nombre de Jugatecambientals a diferents parcs i platges metropolitans i perquè es disposa d'una programació d'activitats estable.

Les Jugatecambientals estan dissenyades amb propostes ben diverses, des d'itineraris guiats a jocs, gimcanes, tallers, contes, propostes artístiques o fires; totes elles tenen com a objectiu posar en valor els parcs metropolitans i transmetre conceptes sobre medi ambient i sostenibilitat. Ofereixen també un punt d'informació del parc o la platja i un espai de joc no dirigit on les famílies poden passar una estona jugant.

Arrelament al territori

El projecte comença a ser conegut a cadascun dels municipis i ja s'observa una fidelització del públic. Alhora, s'han convertit en un element més de dinamització d'activitats als municipis, ja que aquesta primavera han format part de les seves agendes culturals i d'oci (per exemple, la festa del Badiu i del dibuix al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús, a Badalona, o bé la festa del Dia del Medi Ambient a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet).

La Jugatecambiental va començar amb una prova pilot al parc de Torreblanca el mes de març del 2014 i ha anat creixent i incorporant-se a més parcs, platges i municipis. Així, l'any 2015 n'hi havia 20 i enguany ja són 27 les Jugatecambientals que funcionen arreu de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aquests espais reprendran la seva activitat a la tardor. El nou cicle començarà el 18 de setembre i funcionarà fins a finals de novembre, i ja comptarà amb la incorporació del parc de Joan Oliver, a Badia del Vallès.

Related documents