Premis Bicimpuls 2019

| Subject: Bicycle

El guardó reconeix entitats que fomenten l'ús de la bicicleta

Guardonats de l'edició 2019

El dimarts 28 de gener de 2020 l'AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. L'objectiu dels guardons, que arriben a la segona edició, és reconèixer les entitats amb projectes que fomenten l'ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Els premis tenen cinc categories: foment de la bicicleta per anar a l'escola, foment de la bicicleta per anar a la feina, promoció de la bicicleta com a eina d'inserció social, ús de la bicicleta com a eina d'expressió cultural i innovació relacionada amb la bicicleta.

Entre els cinc projectes premiats, hi ha el projecte "Bicifeina", de BACC. Es tracta d'un projecte de promoció de l'ús de la bici per anar a la feina que s'ofereix als treballadors de la Generalitat de Catalunya. Un altre projecte és "En bici sense edat", del programa de voluntariat que porta el mateix nom, que té l'objectiu de retornar a la gent gran la capacitat d'anar en bicicleta i promoure l'envelliment actiu. Aquesta activitat és possible gràcies a la utilització de tricicles elèctrics adaptats i conduïts per persones voluntàries.

Entre els guardonats també hi ha el projecte "Ride for Her Cycling & Cancer", de Ride For Her, i el projecte "Itineraris arquitectonicourbanístics per Barcelona i el seu entorn metropolità", de BiciCulturaBCN. El primer dona visibilitat a la pràctica de l'activitat física amb l'ús de la bicicleta i als beneficis que aporta en la salut de persones que tenen càncer o que ja l'han superat. El segon se centra en itineraris guiats en bicicleta sobre arquitectura i urbanisme. També promou l'ús quotidià de la bicicleta com a mitjà de transport privat habitual.

El darrer projecte premiat és "Taller d'autoreparació i autoaprenentatge", de BiciHub. Inclou un espai mecànic a l'edifici Can Picó (Poblenou, Barcelona) i un taller equipat amb totes les eines i el suport necessari perquè els usuaris arreglin les seves bicis amb l'assessorament d'un equip mecànic.

Els premis consisteixen en un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria. L'import econòmic s'ha de destinar íntegrament a realitzar les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Des de l'AMB, el director de Serveis de Mobilitat Sostenible, Carles Conill, va agrair la participació de les entitats presents, així com la tasca que fan en el dia a dia per afavorir l'ús de la bicicleta. Conill també va destacar la tasca de l'AMB de treballar perquè tots els municipis metropolitans avancin en les polítiques a favor de la bicicleta i per fer una metròpolis molt més pedalable.

Related documents
Related links
Where
Marker
Espai Francesca Bonnemaison Barcelona