Premis #30diesAMBbiciBCN 2019

| Subject: Bicycle

Fomenten el canvi d'hàbits i promouen l'ús diari de la bicicleta

Guanyadors dels premis #30diesAMBbiciBCN

L'AMB ha lliurat avui, dijous 16 de maig, els premis del concurs #30diesAMBbiciBCN, un certamen anual que se suma al repte internacional 30 dies en bici, l'objectiu del qual és fomentar el canvi d'hàbits i promoure la bicicleta com a mitjà de transport d'ús diari i quotidià.

En primer lloc, l'organisme metropolità ha lliurat una bicicleta elèctrica a Joana Llinás, de Barcelona, com a guanyadora del sorteig del repte "30 dies AMB bici" d'Instagram. Concretament, el concurs metropolità #30diesAMBbici plantejava pedalejar un mínim de 21 dies dels 30 dies d'abril, i compartir aquesta experiència a Instagram amb les etiquetes #30diesAMBbiciBCN, #30DEB i #AMBbici. El sorteig es va celebrar el passat 6 de maig.

Més de 62.000 km recorreguts al segon mapa metropolità d'ús de la bicicleta

Paral·lelament al concurs d'Instagram i com ja es va fer l'any anterior, l'AMB també ha participat amb l'Ajuntament de Barcelona al repte #30diesAMBbiciBCN i l'app Ciclogreen, on els quilòmetres recorreguts en bicicleta pels ciutadans es transformaven en regals. Per enregistrar els quilòmetres i aconseguir els premis, calia descarregar aquesta app, que permet enregistrar els desplaçaments individuals en bicicleta.

Durant l'acte d'avui, l'AMB i Ciclogreen també han lliurat aquests premis, la majoria cedits per entitats i empreses del món de la bici, als 14 ciutadans que han resultat guanyadors d'utilitzar l'app i han ajudat a crear el segon mapa metropolità de la bicicleta. Concretament, entre aquestes premis l'AMB ha lliurat una segona bicicleta elèctrica, en aquest cas a Laura Fuentes, veïna del Prat de Llobregat.

En total hi han participat 3.071 persones, que han ajudat a definir el mapa de calor i d'ús de la bicicleta. S'han comptat 62.000 km pedalats i patinats: 59.700 km en bici, 2.200 km en patinet i 135 km en patins.

A banda dels ciutadans individuals, aquest 2019 també hi han participat activament 35 empreses i institucions. S'han sumat els quilòmetres que han fet els treballadors de cada empresa: en aquest àmbit, ha guanyat Barcelona Regional, una agència pública de planejament estratègic, urbanisme i infraestructures situada al polígon de la Zona Franca, que compta amb una vuitantena de treballadors molt actius en la mobilitat sostenible.

Related documents
Where
Marker
Seu de l'AMB