Nou carril bici a Zona Franca

| Subject: Bicycle, Sustainable Mobility

El nou carril connecta la Zona Franca amb el centre de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB han posat en funcionament el nou carril bici que connecta el passeig de la Zona Franca (des del carrer Motors) amb el carrer A, i que suposa un gran pas per a la mobilitat no motoritzada de Barcelona i l'àrea metropolitana i un nou avenç per millorar a les connexions metropolitanes d'aquest mitjà de transport.


Es tracta d'un tram de 500 metres que permet als vianants i als ciclistes superar de manera segura les barreres viàries que suposen la Ronda Litoral i l'accés al port de Barcelona, que fins ara eren infranquejables. L'estructura disposa d'amplades adequades per a bicicletes i vianants. Per tal de facilitar la circulació segura de persones amb discapacitat visual, el carril bici i la vorera es troben separats per un paviment guia que diferencia l'espai del carril bici i l'espai destinat al vianant. També s'ha afegit una segregació física de formigó i regulació amb semàfors, dels quals el més proper al carrer A disposa d'un sistema automàtic de detecció de bicicletes al paviment i un polsador per a vianants.

La inauguració del nou carril bici ha estat a càrrec de la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal i del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Mercedes Vidal ha celebrat la posada en funcionament d'aquest nou carril afirmant que "avui es fa un pas més per encaminar-nos cap a una mobilitat més sostenible i segura". Ha posat en valor la importància de millorar la infraestructura ciclista a la ciutat com a eina per combatre "l'accidentalitat i la contaminació" i ha ressaltat  "la ferma aposta que està fent l'Ajuntament de Barcelona per aquest mode de transport, tot augmentant quilòmetres de carrils bici tant a dins la ciutat com a les vies metropolitanes d'entrada i sortida". "El que fem avui", ha afirmat, "és dotar la bici de la infraestructura que li correspon". 

"Per fi vianants i bicicletes poden arribar de manera segura des de Barcelona fins al principal polígon industrial de Catalunya, el de la Zona Franca", ha exposat satisfet Poveda. "Amb la posada en funcionament d'aquests serveis continuem avançant i estem fent real un veritable canvi en l'espai públic de la metròpolis, on es prioritza el vianant i la bicicleta. Apostant per una mobilitat molt més sostenible i neta, també en l'accés als polígons industrials" ha afegit Poveda, que recorda que la bicicleta és una de les línies de treball de l'AMB per reduir la intensitat del trànsit i la contaminació atmosfèrica.

El nou carril bici que avui s'inaugura se suma al paquet d'actuacions previstes per millorar la interconnexió entre els municipis metropolitans, com ara el carril bici d'Esplugues, el de l'avinguda Albert Bastardas i el carrer de Torre Melina amb l'Hospitalet de Llobregat, la connexió amb Santa Coloma a través del carril de l'avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Santa Coloma, i el carril bici del final de la Diagonal amb Eduard Maristany, que facilita l'enllaç amb Sant Adrià de Besòs.

Aquest carril forma part de la primera convocatòria de subvenció de l'AMB per construir carrils bici i millorar la connectivitat metropolitana. Es construiran més de 26 quilòmetres de carrils bici que són el punt de partida de la xarxa Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana que connectarà, de manera directa i segura, tota la metròpolis.

Related documents
Where
Marker
Carrer Motors
Marker
Carrer A