Línia de Metrobús M12

| Subject: Buses

La nova línia d'altes prestacions connectarà l'Hospitalet, Cornellà i Barcelona

L'AMB ha inaugurat a l'Hospitalet de Llobregat la línia Metrobús M12, que forma part de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions. Aquesta línia connecta el barri d'Almeda de Cornellà de Llobregat amb la plaça de la Reina Maria Cristina de Barcelona. El servei entra en funcionament divendres 25 de maig.

La línia M12 AMB Metrobús substitueix l'antiga L12 i permet millorar la freqüència de pas i augmentar-ne la capacitat. Concretament, es reduirà el temps d'espera a només 5 minuts en els períodes punta dels dies feiners.

La inauguració d'aquesta línia d'alta freqüència ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

"Posem una major oferta per a la ciutadania per oferir més possibilitats de viatjar en transport públic", ha exposat aquest matí Poveda. "Transformem la línia L12 en una línia Metrobús, incrementa la flota en un 25% i incrementen la freqüència de pas, tot reduint el temps d'espera gairebé la meitat", ha afegit, i ha recordat també que "en el futur seguirem millorant l'oferta de transport públic de l'Hospitalet".

"A l'Hospitalet treballem per disminuir la contaminació atmosfèrica amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire que respirem i, per això, treballem en el Pla d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire de l'Hospitalet. En una ciutat pensada a la mida de les persones, els desplaçaments han de ser fàcils, ràpids i econòmics. I per això apostem pels transports públics i col·lectius, com l'autobús. La posada en marxa de l'M12 és una gran notícia per a la ciutat", ha explicat Marín.

Augment de la freqüència de pas

Durant el mes d'agost, la línia també millorarà la freqüència de pas de dilluns a divendres feiners, amb busos cada 10 minuts la major part del servei. Per aconseguir aquest increment de freqüència de pas, l'AMB ha incorporat al servei tres nous vehicles, i ha arribat als 15 autobusos que prestaran servei en aquesta línia.

La nova línia M12 forma part de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que es reforça amb dos nous serveis d'autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés) i el servei AMB Metrobús.

Related documents