La RCxB es reuneix a Barcelona

| Subject: Bicycle

Aquesta xarxa de ciutats per la bicicleta està formada per més de 550 ciutats espanyoles

L'AMB i la Diputació de Barcelona han estat els amfitrions de la Junta Directiva Red de Ciudades per la Bicicleta (RCxB), que per primer cop s'ha reunit a Barcelona. L'associació formada per més de 550 ciutats espanyoles, està presidida actualment pel vicepresident de Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Aprofitant aquesta trobada de la RCxB, que a la tarda celebra les reunions de les diferents comissions que integren l'associació, la Junta Directiva ha fet durant el matí una visita tècnica en bicicleta per la ciutat de Barcelona, recorrent diferents tipologies de carril bici i xarxa pedalable, la Superilla del Poblenou i una microplataforma per transportar mercaderies en bicicleta. L'objectiu de la visita ha estat analitzar pros i contres dels diferents dissenys de xarxa pedalable, així com mostrar com les ciutats poden impulsar la distribució de mercaderies en bicicleta en els centres urbans.

"La bicicleta és fonamental per dibuixar el nou mapa de la mobilitat, una mobilitat molt més sostenible, que ens permetrà, conjuntament amb l'aposta pel transport públic, la reducció de la contaminació atmosfèrica i la millora de la qualitat ambiental", exposa Poveda, que destaca que la Red de Ciudades por la Bicicleta és l'objectiu de compartir experiències positives i d'èxit entre metròpolis.

AMB i Red de Ciudades por la Bicicleta

Un dels grans eixos de treball  l'AMB per aconseguir una metròpolis amb un aire més net és la bicicleta. En aquest sentit, l'AMB està treballant en l'expansió i connexió interurbana de les vies pedalables per crear-ne una gran xarxa metropolitana, Bicivia. Paral·lelament, té engegades altres iniciatives, com Biciempresa, a través de la qual es faciliten bicicletes a empreses perquè els seus treballadors es desplacin fins a la feina en aquest mitjà de transport net. Alhora, continua subvencionant bicis elèctriques als ciutadans metropolitans.

Antoni Poveda, que és president de l'associació des d'octubre de 2015, s'ha proposat, des del seu nomenament, convertir l'associació en un referent de la mobilitat en bicicleta, ampliar el nombre de ciutats participants i "convertir-la en un interlocutor en temes de mobilitat amb les comunitats autònomes, el Govern Central i la Unió Europea", exposa Poveda.

La Red de Ciudades por la Bicicleta és una associació formada per entitats locals i compta entre els seus membres amb importants ciutats com Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Còrdova, Saragossa, Bilbao, la Corunya, Gijón, Ciudad Real, Alacant, Múrcia, Albacete, Las Palmas de Gran Canaria, Lleida, Tarragona, Segòvia, Valladolid... Té per objecte la generació d'una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà. Va ser creada el 2009 durant la celebració de les II Jornades de la Bicicleta Pública a Sevilla i actualment està integrada per 100 socis, que representen més de 550 ciutats espanyoles. 

Related documents
Related projects
  • Subjects:
    Bicycle, Bicycle, Bicycle
    Status:
    En curs
  • Subjects:
    Bicycle
    Status:
    En curs