D'Esplugues a Barcelona en bicicleta

| Subject: Bicycle

S'obre a la circulació el nou carril bici que connecta Esplugues de Llobregat amb Barcelona

L'AMB i els ajuntaments de Barcelona i Esplugues de Llobregat han inaugurat aquesta nova via pedalable que facilitarà la connexió entre el Baix Llobregat i Barcelona i que supera el gran nus viari de la Ronda de Dalt (B20) i de la B-23. La nova via facilita la connexió del Baix Llobregat amb la capital catalana a peu i en bicicleta. 

El nou carril té una longitud de 890 metres, amb espais diferenciats per a vianants i per a bicicletes. A la part dels vianants, s'han creat petites zones d'estada. La via també inclou un comptador de bicicletes, que sumarà el nombre de bicicletes que hi passin cada dia i les que hi circulin anualment. També disposa d'elements de seguretat com ara tanques i baranes al llarg de tot el traçat i una bona il·luminació nocturna del camí.

A més, el projecte ha permès millorar qualitativament els espais de les diferents infraestructures viàries, s'ha enjardinat bona part dels talussos, murs dels ponts i dels passos inferiors. Sobre la vegetació, s'ha plantat arbrat, plantes arbustives, enfiladisses i praderes, per tal de naturalitzar l'espai.

L'obra, sobre la base del projecte, ha tingut un cost total d'1.733.333 €.

Estratègia contra la contaminació atmosfèrica

Aquest nou carril bici esdevé un tram principal d'un dels nous eixos de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpolis barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. Concretament, aquest nou carril bici forma part de l'eix 7 de la Bicivia.

De la mateixa manera, el carril bici entre Esplugues i Barcelona s'ha d'encabir en l'aposta per la bicicleta que té una gran importància en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire. En aquesta línia, l'administració metropolitana disposa d'una línia de finançament per projectar i construir carrils bici als municipis metropolitans, amb l'objectiu de millorar la connectivitat de les vies pedalables a l'àrea metropolitana de Barcelona. De moment, s'han disposat de 4 milions d'euros.

L'acte d'inauguració de la nova via ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, i la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal. També hi ha assistit el primer tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Eduard Sanz.

Related documents
Related projects
Where
Marker
Punt d'inici