Aparcaments d'intercanvi metropolitans

| Subject: Sustainable Mobility

L'AMB posa en funcionament a els primers aparcaments d'enllaç ("park&ride") per potenciar l'ús del transport públic

Castelldefels i Sant Joan Despí són els llocs on s'han instal·lat els dos primers aparcaments d'enllaç metropolitans (P+R), que facilitaran l'intercanvi entre el transport públic i el vehicle privat, amb l'objectiu de reduir l'ús d'aquest darrer. En el cas de l'aparcament P+R de Castelldefels, s'han reservat un total de 100 places a l'aparcament, i a Sant Joan Despí hi ha 41 places, i tots dos casos estan situats al costat de les estacions de Rodalies.

El servei P+R disposa d'una reserva de places exclusives per als usuaris del servei P+R, amb la corresponent senyalització; i funciona mitjançant l'aplicació per a mòbils per activar el serveis i una màquina comprovadora per validar l'ús del transport públic. L'horari està lligat al dels trens de Rodalies i funciona de dilluns a divendres.

En un estudi previ, l'AMB va localitzar 6.000 places d'aparcament al voltant de les estacions ferroviàries dins l'àmbit de gestió de l'AMB, de les quals està previst que se'n reservin 1.500 preferentment per a usuaris del transport públic.

Els actes d'inauguració, que han tingut lloc aquest matí a Castelldefels i a Sant Joan Despí, han comptat amb la presència d'Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels, i Félix Martín, director de Rodalies de Catalunya.

El servei, que arribarà properament a altres municipis metropolitans i que en un futur aprofitarà les dades disponibles a través de la T-Mobilitat, s'emmarca en el pla de reducció de la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, amb l'objectiu de fomentar el canvi d'hàbits i millorar la qualitat aire. 

Related documents
Related projects
Where
Marker
P+R Castelldefels
Marker
P+R Sant Joan Despí