Accés dels escúters al transport públic

| Subject: Mobility and Transport, Social Policies

Les persones de mobilitat reduïda podran pujar amb escúters al metro i als busos de TMB

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i TMB han organitzat una prova pilot per a la futura regulació de l'accés segur d'escúters per a persones amb mobilitat reduïda als principals transports públics de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Així, a partir del 26 de juny les persones de mobilitat reduïda acreditades podran pujar amb escúters a la xarxa de metro i als autobusos regulars de TMB igual que les cadires de rodes La prova s'allargarà fins que s'aprovi el nou Codi d'accessibilitat, o com a màxim fins al 31 de desembre vinent.

L'actuació vol promoure l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat, així com la seguretat del conjunt dels viatgers.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, considera que "aquesta prova pilot és molt important per regular l'ús dels escúters en els serveis metropolitans i així fer un pas més cap a l'autonomia personal de les persones discapacitades i per l'accessibilitat, la inclusivitat i la cohesió social de la metròpolis".

Requisits per participar a la prova pilot

D'acord amb el que estableix el conveni, podran participar a la prova pilot les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que tinguin una discapacitat legalment reconeguda i que superin el barem de mobilitat reduïda, o bé que estiguin afectades d'una malaltia crònica que els limiti periòdicament o progressivament la mobilitat.

Pel que fa als escúters, hauran de complir les condicions establertes per la Generalitat de Catalunya per al seu ús segur a bord dels autobusos i del metro. Aquestes característiques fan referència a les dimensions, el pes, l'estabilitat i la maniobrabilitat. El llistat de models d'escúter aprovats es podrà consultar a Barcelona Accessible.

Als escúters aprovats se'ls aplicaran els mateixos preceptes del Reglament de Viatgers que es refereixen a les cadires de rodes com ara estar autoritzats perquè puguin utilitzar la rampa d'accés, situar-se a l'espai reservat per a cadires de rodes o usar el cinturó de seguretat, entre altres obligacions.

Per preparar la prova pilot, el 2016 van tenir lloc a les instal·lacions de TMB uns assajos intensius amb diversos escúters, complementats per una tanda de tests específics al metro.

Related documents