Toilet day

| Subject: Sustainability

La importància de conèixer les infraestructures de sanejament

Imatge de la notícia

Aquest mes de novembre se celebra el Dia Mundial del Sanejament, una efemèride per conscienciar la població sobre la realitat desigual de l'accés al sanejament d'aigües residuals en tots els països.

A dia d'avui encara són més de 850 milions de persones les que no tenen accés a aigua potable, 500 milions de persones les que no disposen d'un sanejament saludable i sostenible, i 892 milions de persones les que encara no disposen d'equipaments de sanejament bàsic o WC.

Per tant, 6 de cada 10 persones en el món encara no disposen d'un sistema de sanejament que asseguri l'harmonia amb el seu entorn i que no generi impacte en la salut pública. Segons el darrer informe de l'OMS 1,8 milions de persones utilitzen una font d'aigua potable contaminada amb el bacteri Escherichia coli (present als excrements) i altres microorganismes patògens, posant-los en risc de contraure el còlera, la disenteria, la febre.

El programa Compartim un Futur de l'AMB s'uneix a la conscienciació de la importància del bon manteniment de les infraestructures de sanejament oferint l'itinerari pedagògic "El cicle de l'aigua a l'àrea metropolitana".

Related documents
Related links