Setmana Europea de la Prevenció de residus

| Subject: Waste

El programa "Compartim un futur" va oferir diverses activitats relacionades amb els residus i la seva prevenció

Planta de triatge

Del 18 al 26 de novembre es va celebrar, un any més, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Amb accions repartides per tot el territori europeu, aquesta setmana està destinada a promoure accions de sensibilització entorn dels recursos que utilitzem i dels residus que es generen a partir d'aquest consum.

Enguany, la setmana va recollir el lema Donem-li una nova vida, amb l'objectiu de mostrar estratègies i accions centrades a allargar la vida dels productes des de la reutilització fins a la reparació. Així, al llarg de la setmana es van fet mercats d'intercanvi o de segona mà, tallers per aprendre a reparar, tallers per personalitzar objectes, campanyes per promoure la donació de recursos d'empreses cap a entitats socials, visites i portes obertes a centres i deixalleries que promouen la reutilització... accions amb una vocació comuna: donar una nova vida!

En aquest context, el programa "Compartim un futur" va oferir diverses activitats relacionades amb els residus i la seva prevenció com ara:

  • Tallers per actes, com Agafem el cabàs! i Recursos o residus.
  • Visites a Deixalleries, al Centre de Tractament de Residus Municipals de Gavà-Viladecans i a la Planta Integral de Valorització de Residus de Sant Adrià de Besòs.
  • Activitats d'aula, com Anem al mercat!, Coneix millor els residus, És un bluf, l'economia circular? i Residus: què hi ha desprès del contenidor.
Totes les activitats a la Guia didàctica

Related documents