Formació de formadors

| Subject: Environmental Education

L'equip educatiu del Compartim un futur rep formació tècnica i de seguretat

L'equip educatiu rebent formació

L'equip educatiu del Compartim un Futur, tant els que ja hi formaven part com les noves incorporacions, han rebut formació tècnica i de seguretat de les visites a les instal·lacions de tractament de residus i aigües residuals de l'AMB. L'objectiu d'aquestes formacions és l'obtenció d'informació correcta i actualitzada, a més de garantir la seguretat dels participants durant una visita guiada a una instal·lació.

La funció dels educadors i les educadores del Compartim un Futur és traslladar coneixements a la ciutadania i alhora sensibilitzar-la perquè pugui fer canvis d'hàbits a nivell individual i col·lectiu.

"El que més ens agrada de la nostra feina és l'oportunitat de poder transmetre aquests valors a infants, joves, o fins i tot adults -que malgrat tenen molta formació a vegades no són conscients de la realitat, per tal que puguin anar millorant els seus hàbits dia a dia", diu en Marc Vives, llicenciat en microbiologia i educador del programa des de fa gairebé dos anys.

Contínuament es posa en pràctica tot el que ells fan arribar a la ciutadania. "Al final som un o una ciutadana més i com sabem el procés que hi ha al darrera som més conscients i així ho podem fer millor. Alhora, ho anem informant a les persones del nostre voltant perquè elles també puguin aplicar bones pràctiques", diu l'Andrea Garmendia, biòloga i educadora del programa des del 2017.

L'Anna Escolà, també biòloga i una de les últimes incorporacions en l'equip educatiu, diu que és important que la ciutadania visiti les instal·lacions perquè sigui més conscient de la vida que segueixen els residus que es generen o per saber què passa amb l'aigua del wàter per així ser més conscients i actuar amb conseqüència. 

Related documents
Related links