Estratègia de carboni i energia 2030

| Subject: Sustainability

L'estratègia fixarà els seus objectius de manera coparticipada amb instal·lacions, serveis i empreses implicades

Imatge de la reunió

El passat dimecres 21 de juny es van reunir els responsables de les empreses i instal·lacions pròpies i concessionàries de l'AMB i els tècnis de la institució per definir l'objectiu de reducció d'emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) per la nova Estratègia de mitigació de l'AMB per l'horitzó 2030. Aquest nou objectiu ha d'estar alineat amb les estratègies que s'estan definint a nivell europeu i català però també ha de tenir en compte la realitat de l'AMB com a organització.

A la primera part de la sessió es va plantejar l'escenari i antecedents de l'actual Estratègia de carboni (evolució històrica de les emissions, contribució per sectors, accions més rellevants dutes a terme) i també es van explicar diferents aproximacions del que podria ser l'objectiu de reducció d'emissions de GEH de l'AMB pel 2030.

A la segona part de la sessió, més participativa, es va debatre entorn de les mesures que des de cada sector s'han fet, les que han tingut una major rellevància per a la reducció d'emissions i aquelles que no s'han fet perquè es consideren inviables. En aquest sentit, es plantejava proposar quins criteris de viabilitat es requeriria per poder-les dur a terme (legals, econòmics, tecnològics, institucionals, etc.) i quines necessitats de coordinació, intercanvi i facilitació caldria impulsar des de l'AMB per al desplegament de l'Estratègia.

Aquesta sessió permetrà fixar les bases del relat de la nova Estratègia de carboni i energia de l'AMB per 2030, amb l'objectiu de reduir emissions de GEH en estreta vinculació amb actuacions d'estalvi i eficiència energètica, entre d'altres. 

Related documents