Energia pública metropolitana

| Subject: Energy, Renewable energy, Energy Transition

Barcelona Energia donarà servei d'electricitat renovable a tota l'àrea metropolitana

El Consell Metropolità ha donat llum verda perquè la comercialitzadora pública d'electricitat renovable Barcelona Energia doni servei a tota l'àrea metropolitana. L'operador elèctric metropolità, que actualment ja abasteix l'Ajuntament de Barcelona, estendrà els seus serveis als consums propis de l'AMB i oferirà els seus serveis a la ciutadania de l'AMB.

Amb aquest acord, l'AMB fa un pas cap a la sobirania energètica del territori i aposta per les energies renovables, donant suport a l'autogeneració i al consum d'energia de proximitat. La comercialitzadora ajudarà a desenvolupar les seves polítiques energètiques de manera integral, eficient i coordinada, amb l'objectiu de produir el màxim d'energia que consumeix.

La funció principal de la nova operadora és la comercialització d'energia. Ara ja dona servei a l'Ajuntament de Barcelona i, a partir del 2019, estendrà els seus serveis a les instal·lacions de l'AMB i a empreses públiques gestores de serveis de l'administració metropolitana.

Segons Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, "amb l'extensió de Barcelona Energia a tota l'àrea metropolitana estem consolidant un instrument que ens permetrà avançar en la transició energètica, en un canvi de model basat en les renovables locals, en l'eficiència, on la ciutadania estigui al centre de les decisions". També ha rematrcat que "Barcelona Energia és una comercialitzadora gestionada des del vessant públic, que no persegueix els beneficis econòmics, sinó el benefici comú".

A banda del servei a les dependències de l'AMB i de la comercialització d'energia renovable per a la ciutadania metropolitana, l'acord també preveu la possibilitat que en el futur s'hi puguin incorporar la resta d'ajuntaments metropolitans i les seves empreses públiques.

Related documents
Where
Marker
Seu de l'AMB Barcelona