Edificis NZEB a Pallejà

| Subject: NZEB, Energy Transition

L'AMB fa entrega del projecte bàsic de rehabilitació energètica de l'escola Àngel Guimerà

L'Ajuntament de Pallejà ha rebut el projecte bàsic de rehabilitació energètica NZEB del CEIP Àngel Guimerà realitzat per la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB.

El treball ha permès definir dues alternatives de projecte que tenen com a motivació principal l'augment del confort tèrmic dels usuaris i la millora de la qualitat de l'aire interior:

Escenari 1 Escenari 2
Reducció demanda energètica 43 % 47 %
Reducció demanda calefacció 60 % 67 %
Reducció demanda refrigeració 42 % 40 %
Producció energia renovable 18,4 kWh/m2·any 28 kWh/m2·any
Classificació energètica global A A
Cost inversió (PEC IVA exclòs) 1.014.619,09 € 1.477.147,95 €
Amortització de la inversió 32 anys 36 anys


Amb aquest projecte es passaria d'una classificació energètica G a una A i l'energia consumida provindria de l'autoconsum d'energies renovables (solar tèrmica, fotovoltaica i caldera de biomassa).

El projecte permet innovar en l'àmbit dels edificis de consum quasi nul (NZEB) i s'afegeix al seguit d'actuacions que, en aquest sentit, està realitzant l'AMB als municipis metropolitans, i que implica que l'administració metropolitana sigui pionera en la rehabilitació NZEB d'edificis públics educatius, com a mínim a Catalunya. L'actuació també és una gran oportunitat per transmetre valors sobre la sostenibilitat als alumnes d'aquests centres.

El treball va ser lliurat pel director de l'Àrea de Medi Ambient de l'AMB, Joan Pinyol, a l'alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, en presència de diversos regidors del municipi i de membres de l'equip directiu del centre escolar. Aquesta actuació s'engloba dins de l'estratègia de transició energètica de l'AMB.

Related documents
Related projects
Where
Marker
Ajuntament de Pallejà